Võta meiega ühendust +372 565 71 565 või taotle tagasihelistamist

Autogaasi süsteemi paigaldamisega kaasneb palju eeliseid. Just seepärast ongi see muutumas järjest populaarsemaks. LPG või CNG süsteemide paigaldamisega kaasnev sääst võimaldab pikemas perspektiivis hulga soodsamat autosõitu. Kuigi paigaldamise ja kokkupaneku hinnad varieeruvad erinevates riikides, jääb nende maksumus siiski 500 dollari kanti. Investeering võib end ära tasuda juba poole aasta jooksul (olenevalt sellest, palju autot kasutatakse). Kuidas aga taolist ökoloogilist ja ökonoomset autosüsteemi paigaldada?

Autogaasi konfigureerimine samm-sammult

Automehaanikud soovitavad LPG või CNG süsteemi paigaldamise käigus läbida ka põhjalik sõiduki diagnostika ja tehniline ülevaatus. See kehtib eriti ajami ja heitgaasi süsteemidele. Defektide ilmnemisel on võimalik need ohutult kõrvaldada enne autogaasi süsteemi paigaldamist. Kui seda ei tehta, on väga võimalik, et kogu süsteem muutuks ebakindlaks ning saaks lausa kahjustada. Lisaks tasub enne kindla süsteemi valimist konsulteerida volitatud LPG või CNG paigaldusteenindusega.

Generatsioon

Esmalt tuleb valida õige generatsiooni süsteem, mis oleneb peamiselt auto tüübist. Järgmistes artiklites selgitame lahti kõiksugu generatsioonid, mis on praegusel turul saadaval.

Elektroonika

Paigalduse peamine osa on elektroonika, mis on autogaasi süsteemi ajuks. Selle osa valik oleneb jõuallika kompleksusest ning tüübist. Kõige olulisemad aspektid sobiva ECU valimisel on pihusti tüüp (otsene või mitmepunktiline) ning silindrite arv mootoris.

Digitronic Autogas elektroonika

Reduktor

Järgmisena tuleb mängu reduktor – selle põhieesmärk on vähendada paaki sisenevat rõhku ning suunata see lenduvfaasi. Reduktori valik oleneb ajami jõulisusest ja mootori hobujõududest.

Digitronic Autogas reduktorid

Pihusti

Veel üks oluline osa autogaasi süsteemist on pihusti, mis vastutab mootorisse transporditava gaasi doseerimise eest. See on hädavajalik, et mootor õigesti töötada saaks. Lisaks mõjutab see kogu süsteemi efektiivsust ning LPG ja CNG kulu. Õige pihusti valik oleneb mootori silindrite arvust, lisaks ka konkreetse osa efektiivsusest.

Digitronic Autogas pihustid

Tarvikud

Oletame, et oleme juba valinud sobiilikud esikomplekti osad oma LPG või CNG süsteemile. Nüüd tuleb pidada meeles, et tarvis läheb ka lisatarvikuid kogu süsteemi paigaldamiseks. Need on: gaasipaak, kütuse lüliti, klapp (CNG jaoks) või multiklapp (LPG jaoks), vedelfaasi filter ning kaugtäitmise seade. Nende valik oleneb esikomplekti ning auto tüüpidest.

Kokkupanek

Olles valinud kõik vajaminevad seadmed, võime jätkata kokkupanekuga. Nagu eelmises artiklis mainitud, on alati soovituslik viia paigaldus läbi professionaalide juures. Sellest hoolimata on hea teada paari olulist kokkupaneku aspekti, et osata juhendada töö läbiviijat. Näiteks tuleks kõik osad paigaldada nii, et neile oleks kerge ligi pääseda hilisemate hooldustööde käigus. Lisaks tuleks reduktor paigaldada jahutusvedeliku paisupaagi alla, olles kinnitatud stabiilsete osade külge mootoriruumis.

Paigaldatud autogaasi süsteemi tuleks lõpuks ka reguleerida. Seda saab teha kalibreerides reguleerijat, mida teostatakse nii madalal kiirusel kui ka proovisõidul. Ilma reduktori ning reguleerija töö testimiseta võivad tulevikus ilmneda probleemid LPG süsteemi töös. Täpsus tasub end ära.

Kas olete huvitatud DIGITRONIC AUTOGASi toodetest?
või helistage meile